01 jūnijs, 2011

1. Les Amours Imaginaires

Pirmā filma, ko noskatījos šī saraksta ietvaros ir Iedomātās mīlestības, protams FRANCISKI. Nedaudz novēloti rakstu, tāpēc nebūs tik emocionāli piesātināti un sajūsmā mērcēti vārdi. Filmā ir trīs galvenie varoņi.
Marī un Franciss ir labi draugi, iespējams labākie, abiem patīk puikas. Un tā un jour uzrodas Nikolā [L. teica " skaists kā grieķu dievs"]. Tas, protams, sagriež draugu pasaulītes kājām gaisā.  Tā nu sākas draugu sacensība par mīlestību, kas patiesībā nav nevienam apsolīta. Taču arī pats Nikolā nav nekāds nevainības jērs, visu filmas laiku viņš spēlējas un pat nedaudz izbauda abu draugu alkainos uzmanības apliecinājumus.
Filmā nav noteikta sižeta vai galvenie attīstības virzieni. Tā drīzāk ir spēle. Satriecoši skaista spēle. Skatieniem, kustībām un tiem nedaudzajiem dialogiem. Žavjērs [režisors un viens no aktieriem] ir uzbūris smalku stāstu, kas runā tik viegli un maigi.

Vēl viens interesants fakts, filmas autors ir kanādieties,no Kvebekas. Līdz ar to saplūst franču un kanādiešu kultūra, nedaudz valoda, taču tas netraucē saglabāt franču kulta lietu filmās - cigaretes.
Un vēl starp filmas kadriem, jaunieši stāsta savu mīlas pieredzi, sāpes, notikumus, un tas liek šķetināt, par kuru no varoņiem katrs runā. Taču visticamāk, tā atkal ir spēle, šoreiz ar skatītājiem, jo iedomātās mīlestības pastāv visur.
Es nevaru izstāstīt, uzrakstīt vai raksturot šo filmu. Tas ir smalks mākslas darbs, kas ir jāredz. Un tā vai nu patiks vai nē. Sapratīsi vai nē.
Piebildīšu, ka aktieri ir skaisti. Mūzika papildina katru ainu. Filma vairāk atgādina no fragmentiem saliktu kolāžu.




Tā lūk, viena no skaistākajām filmām, ko esmu redzējusi. Un daudz Nikolā. ņam ņam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru